Ο νέος Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022, ο νέος μελλοντικός Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Νόαμ Κατζ μετά της συνοδού του κ. Τάνη από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τον νέο Πρέσβυ και τη συνοδεία του υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος πλαισιούμενος από Πατέρες Αγιοταφίτες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής ο κ. Πρέσβυς ενημερώθηκε από τον Πατριάρχη περί του αδιαρρήκτου συνδέσμου της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, περί της σύγκρουσης Ελληνισμού και Ιουδαϊσμού επί των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και περί της Εκκλησίας, η οποία δέχεται ως αγίους τους επτά Μακκαβαίους παίδες, τη μητέρα τους Σολομονή και τον διδάσκαλο τους Ελεάζαρ τους οποίους εορτάζει την 1η Αυγούστου κάθε έτους.

Συζήτηση πραγματοποιήθηκε και για τη σημερινή συνεργασία μεταξύ Πατριαρχείου και Υπουργείου Εσωτερικών του Ισραήλ για τη χορήγηση διαμονής (vizas) στα μέλη του Πατριαρχείου, μοναχούς, μοναχές και για τις εισόδους και εξόδους μέσω του αεροδρομίου Ben Gurion του Τελ – Αβίβ.

Ο κ. Πρέσβυς ζήτησε να ενημερωθεί και για τις σχέσεις των Ορθοδόξων Εκκλησιών και έλαβε απάντηση από τον Πατριάρχη ότι αυτές βρίσκονται σε κοινωνία ή συνεργασία μεταξύ τους.

Επίσης, ο κ. Πρέσβυς ζήτησε να ενημερωθεί και για τις σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά των άλλων Χριστιανικών Εκκλησιών και έλαβε την απάντηση ότι αυτές επικοινωνούν μεταξύ τους καλλιεργώντας τον θεολογικό διάλογο.

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και στην απ’ αιώνων δικαιοδοσία του Πατριαρχείου στα τρία Παλαιστινιακά κράτη που εκτείνονται έως και το Κατάρ.

Στο τέλος, ο κ. Πρέσβυς ζήτησε τις ευχές του κ. Θεοφίλου για την επιτυχία της νέας του αποστολής.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων