Ο νέος Πρέσβης της Ελλάδας στην Γαλλία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων

Την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων, στην θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος, παρέστη ο νέος Πρέσβης της Ελλάδας στην Γαλλία, κ. Δημήτριος Ζεβελάκης.

Τον κύριο Πρέσβη προσφώνησε ο Μητροπολίτης, καλωσορίζοντάς τον στην Γαλλία και ευχόμενος διαρκή ανθοφορία του έργου του. Στην αντιφώνησή του ο κ. Ζεβελάκης εξήρε το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας και αναφέρθηκε στους δεσμούς των δύο χωρών και στις μεταξύ τους σχέσεις που εκτείνονται στο βάθος του χρόνου. Η παρουσία του, εκτός από ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά, υπενθύμισε την αναγκαιότητα της παρουσίας της θεσμικής Ελλάδας, την οποία εκπροσωπεί, σε μια χώρα πολλαπλώς γείτονά της. Η ανάγκη – της παρουσίας της θεσμικής Ελλάδας εκτός συνόρων – είναι αυτονόητα αναγκαία.

Τονώνει το έργο της εδώ κοινότητας, διατηρεί τον δίαυλο με την μητέρα-χώρα ανοιχτό, κάποτε ακόμα και παρηγορεί, μιας και γίνεται σαφές πως το βλέμμα της πατρίδας δεν έχει φύγει από τις αγωνίες και φροντίδες των κοινοτήτων του εξωτερικού.