Ο Μητροπολίτης Θηβών στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου

Την Κυριακή 7 Απριλίου, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας, το αήττητο τρόπαιο, που προβάλλει η Εκκλησία μας στο μέσον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής για να πάρουν δύναμη και να ενισχυθούν οι πιστοί στον πνευματικό τους αγώνα. Και αναφέρθηκε στην πνευματική άσκηση και νηστεία, τονίζοντας ότι η νηστεία δεν είναι μόνο αποχή από το φαγητό, αλλά αποχή από τα πάθη.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Μητροπολίτης παρέστη συμπροσευχόμενος στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητρίου Θηβών. Στον Κατανυκτικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, πλαισιούμενος από τους κληρικούς της πόλεως. Το θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος κ. Επιφάνιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη χάρη του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος από ξύλο κατάρας έγινε ξύλο σωτηρίας, αλλά και στο σταυρό που σηκώνει ο κάθε άνθρωπος, επισημαίνοντας ότι έχουμε διδαχθεί πως να κάνουμε το σταυρό μας αλλά όχι πως να σηκώνουμε το σταυρό μας. Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Επίσκοπο κ. Επιφάνιο στην ιστορική πόλη των Θηβών και στη Μητρόπολή μας, αναφέρθηκε στην πολύχρονη φιλία τους και του ευχήθηκε υγεία και έτη πολλά.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 ο Μητροπολίτη κ. Γεώργιος χοροστάτησε στη Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Δροσιάς.