Ο Μητροπολίτης Θηβών στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Οσίου Σεραφείμ Δομβούς (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος, κ. Γεώργιος χοροστάτησε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Ανδρώα Ιερά Μονή Οσίου Σεραφείμ Δομβούς, επί τη Μνήμη του Οσίου (εορτ. 6 Μαΐου).

Ιδρυτής της Ιεράς Μονής ο Όσιος Σεραφείμ (1598), κατόπιν υποδείξεως της Παναγίας, στους πρόποδες του όρους Ελικώνας, αντικριστά από τον Κορινθιακό κόλπο.

Η μεγάλη ευλάβεια των πιστών και τα θαύματα που επιτελεί Όσιος, έκαναν τους προσκυνητές, να αψηφήσουν τα δέκα (10) περίπου χιλιόμετρα λασπωμένου και ανηφορικού χωματόδρομου, για να προσκυνήσουν την Τίμια Κάρα του…” που αναδύει φως”, όπως επισήμανε στο κήρυγμά του, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Τσεκούρας.

Άβατο το Μοναστήρι, για τις γυναίκες, οι οποίες από ώρα 23:30 (5/5/ 2023) – 07:00 (6/5/23), άκουγαν με την βοήθεια της τεχνολογίας (μεγάφωνα) την Αγρυπνία, στο Ι. Παρεκκλήσιο της Παναγίας, που βρίσκεται εκτός της Ι. Μονής.Εκεί μετάλαβαν Σώμα και Αίμα Χριστού.

Η “Απόλυση” της Θείας Λειτουργίας, έγινε στην δαφνοστεφανωμένη εξωτερική πύλη της Ι. Μονής και στην συνέχεια, η Τιμία Κάρα του Οσίου, μετέβη στο Ι. Παρεκκλήσιο της Παναγίας, ώστε και οι γυναίκες να έχουν την ευλογία να την προσκυνήσουν.

Ο νυν Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης , κ. Ιγνάτιος (Τριάντης) διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος