Ο Μητροπολίτης Θήρας στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας-Θηρασίας

Την Κυριακή 15 Μαΐου ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νικόλαο Σιγάλα και από τον νέο υπεύθυνο του γραφείου νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιγνάτιο Αργυρό επισκέφτηκαν το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» στη Βλυχάδα προκειμένου να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες των μαθητών οι οποίοι συμμετείχαν στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας-Θηρασίας, το οποίο διοργανώνεται από τη “Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών”.

Στο Μαθητικό Φεστιβάλ για πρώτη φορά συμμετείχαν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, οι οποίοι παρουσίασαν εκκλησιαστικούς ύμνους.

Ο Μητροπολίτης, παραχωρώντας συνέντευξη στο μαθητή της Δευτέρας Γυμνασίου Φηρών Γεώργιο Ρούσσο, επαίνεσαι τους μαθητές για τις δραστηριότητές τους, οι οποίες προάγουν τον πολιτισμό αλλά και την ίδια τους την προσωπικότητα, καθιστώντας τους ολοκληρωμένους ανθρώπους.

Τόνισε πως η Μητρόπολη και ο ίδιος προσωπικά θεωρεί υποχρέωση του να στηρίξει τους νέους και να παράσχει κάθε δυνατότητα για την ενίσχυση του τομέα της νεότητας της Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια, μετέβη στην πλατεία του Καμαρίου, όπου ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ) στο πλαίσιο των πολιτιστικών του εκδηλώσεων πραγματοποίησε μουσικοχορευτικό συναπάντημα των χορευτικών σχημάτων του Οργανισμού, τον Σύλλογο Θρακικής Εστίας Κατερίνης και των σχημάτων παραδοσιακών παραδοσιακών χορών της Θήρας υπό τη χοροδιδάσκαλο κα Σταματίνα Ξιάρχου.