Ο Μητροπολίτης Σύρου συνεχάρη τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας για την 43η Επέτειο από της εις Επίσκοπον Χειροτονίας του

Στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μονεμβασίας μετέβη χθες το πρωί ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, με τον Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο και τους Καθηγητές κ.κ. Εμμ. Καραγεωργούδη και Αθαν. Καψάλη, και ευχήθηκαν στον ιερουργούντα εκεί, μετά του Πρωτοσυγκέλου του και Κληρικών του, Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο για την επέτειο 43 χρόνων Αρχιερατείας του.

Κηρύσσων το θείο λόγο, κατά προτροπή του Μητροπολίτου κ. Ευσταθίου, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στο περιεχόμενο των ευχών επί χειροτονία Επισκόπου, εστιάζοντας στο σημείο όπου ο χειροτονών παρακαλεί το Θεό να γίνει ο χειροτονούμενος Επίσκοπος «φως των εν σκότει», «διδάσκαλος νηπίων», «παίδευσης αφρόνων» και «φωστήρ εν τω κόσμω», και υπογραμμίζοντας ότι με τη θεοφιλή και λαοφιλή Ποιμαντορία του ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ανεδείχθη όντως άξιος της επισκοπικής αυτής ευχής, με το κοινωνικό του έργο, τα Ιδρύματα που ίδρυσε και την ποιμαντική, πνευματική και κηρυκτική του δράση, την οποία αναγνωρίζει και τιμά ο κλήρος και ο λαός της Μητροπόλεως του, η Εκκλησία, αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο εδέχθη σχετική εισήγησή του και προέβη στην κατάταξη στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας του Εθνοϊερομάρτυρος Επισκόπου Λακεδαίμονος Ανανία Λαμπάρδη.

Τέλος, ευχήθηκε στον Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, με λόγους υιϊκού σεβασμού, και εκ μέρους του Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, διατελέσαντος Βοηθού Επισκόπου του με τον τίτλο του Ανδρούσης, αλλά και εκ μέρους των παρισταμένων Αρχών, του Ταξιάρχου της ΕΛΑΣ, των Κληρικών, των Μοναχών και του πιστού λαού, που είχε κατακλύσει το Ναό και τη Μονή, μακροχρόνιο και καρποβριθή Αρχιερατεία.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τους Αρχιερείς και τους παραστάντες πιστούς.