Ο Μητροπολίτης Σύρου στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Αληθινή Σύρου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ σήμερα το απόγευμα θα τελέσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον περίβλεπτο ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, που ευρίσκεται εντός του κτήματος του Μεγάλου Ευεργέτου κ. Αθανασίου Μαρτίνου, στην περιοχή της Αληθινής Σύρου.

Το πρωί της Τετάρτης, 26 Ιουλίου, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και υπάρξει σχετική δυνατότητα, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄ θα πλεύσει στην ιερά νήσο Τήνο και θα συνευχηθεί στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Υστερνίων.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το εσπέρας θα συνεορτάσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος της “Φιλοπτώχου Εταιρείας Ερμουπόλεως”.

Αργά το απόγευμα θα πλεύσει στην Άνδρο.

Την Πέμπτη, 27 Ιουλίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς και Αυτοκρατορικής Μονής Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου, στην οποία τεθησαύρισται η τιμία Κάρα του Αθληφόρου και ιαματικού Αγίου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα τελέσει τον εόρτιο Εσπερινό στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στα Αποίκια της Άνδρου, την οποία εκ βάθρων και ιδία δαπάνη ανακαίνισε ο αείμνηστος φιλάγιος και φιλογενής Άνδριος πλοιοκτήτης Ελευθέριος Πολέμης.

Την Παρασκευή, 28 Ιουλίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στην ίδια Ιερά Μονή.

Το Σάββατο, 29 Ιουλίου, το εσπέρας, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄θα παραστεί στα Εγκαίνια της Έκθεσης “ΓΑΛΑΞΙΕΣ”, που θα παρουσιασθεί στην “Καϊρειο Βιβλιοθήκη, στη Χώρα της Άνδρου.