Ο Μητροπολίτης Σύρου στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Άνδρου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε χθες το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή “Ώρες”, νήσου Άνδρου, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Δωρόθεο Θέμελη και τον Οικονόμο Δημήτριο Στεφάνου, με τη συμπροσευχητική παρουσία της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Μοναχής Παρθενίας και με την παρουσία πιστών από τις γύρω περιοχές, επί τη ιερά μνήμη του Οσιομάρτυρος Αγίου Νικολάου, του εν Βουνένοις, η τίμια κάρα του οποίου φυλάσσεται στην ως άνω Ιερά Μονή από κτήσεώς της, ως και η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Μυροβλυτίσσης.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στον βίο του τιμωμένου Οσιομάρτυρος, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, πίστευσε ακράδαντα στην Ανάσταση του Χριστού και έμεινε πιστός και αφοσιωμένος στην Εκκλησία που Εκείνος ίδρυσε, μέχρι το μαρτυρικό του θάνατο.

Ευχαρίστησε τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Δωρόθεο Θέμελη και την περί αυτόν Μοναστική Αδελφότητα, για το πολύτιμο πνευματικό έργο που επιτελεί, και ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς το ζείδωρο φως της Αναστάσεως να φωτίζει τη ζωή και την καθημερινότητά τους.

Μετά την παρατεθείσα Μοναστηριακή Δοχή, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ αναχώρησε για Ραφήνα και εκείθεν, μέσω Πειραιώς, στη Σύρο, προς την οποία ήδη πλέει.