Ο Μητροπολίτης Σύρου στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αρετσούς, της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, τελέσθηκε χθες το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιουστίνου, του Φιλοσόφου και Μάρτυρος, προεξάρχοντος του και άγοντος τα ονοματήριά του Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, με τη λειτουργική συμμετοχή των Μητροπολιτών Ιόππης κ. Δαμασκηνού, Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Εδέσσης κ. Ιωήλ. Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και με τη συνευχητική εντός του ιερού Βήματος παρουσία των Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Σερβίων κ. Παύλου, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, Τανζανίας κ. Δημητρίου και του Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ανεφέρθη στην προσωπικότητα και την προσφορά προς την αρχέγονη Εκκλησία του σήμερα τιμωμένου Ομολογητού Αγίου Ιουστίνου, του Φιλοσόφου και Μάρτυρος και ευχήθηκε, ως εκ προσώπου και των άλλων Αρχιερέων, τα άριστα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, ο οποίος, με τη σειρά του, ευχαρίστησε για την παρουσία τους τους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τους Άρχοντες και τον πιστό λαό.

Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κατήλθε στην κρύπτη του Μητροπολιτικού Ναού και τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου του ευεργετήσαντος αυτόν μακαριστού Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Προκοπίου.

Στη συνέχεια, αναχώρησε για Δημητσάνα, προκειμένου να ευχηθεί στον πρώτη φορά ως Αρχιερεύς εορτάζοντα τα ονοματήριά του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο. Σήμερα, Παρασκευή, 2 Ιουνίου, θα επιτρέψει στην Ερμούπολη και το απόγευμα θα πλεύσει στη Μύκονο.

Το Σάββατο, 3 Ιουνίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Παναχράντου Χώρας Μυκόνου και θα τελέσει Μνημόσυνο ευσεβούς Μυκονίας και το απόγευμα θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.