Ο Μητροπολίτης Σουηδίας στον Επιτάφιο της Φινλανδικής Ενορίας Στοκχόλμης

Το απόγευμα της Παρασκευής, 7ης Απριλίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας προέστη της ακολουθίας της Αποκαθηλώσεως και του Επιταφίου στην Φινλανδική Ενορία του Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης, η οποία ακολουθεί το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φινλανδίας, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Η ακολουθία τελέστηκε από τον Αιδεσ. Πρεσβύτερο κ. Mikko Leistola και οι ύμνοι αποδόθηκαν στην Φιλλανδική, Καρελική, Σουηδική, Ελληνική και Σλαβωνική γλώσσα, από την πολυμελή χορωδία του ναού.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Ποιμενάρχης απηύθυνε προς το εκκλησίασμα τον προσήκοντα λόγο της ημέρας, στην Αγγλική, τονίζοντας την σπουδαιότητα του Θείου Πάθους και της Αναστάσεως του Κυρίου στην ζωή των πιστών, ζήτησε δε από τον π. Mikko, να διαβιβάσει στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Φινλανδίας, Σεβασμιώτατο κ. Λέοντα, τις εγκάρδιες εόρτιες ευχές του, μαζί με την ευγνωμοσύνη του, για την αποστολή εκλεκτών κληρικών του Προκαθημένου, προς εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της μικρής Φινλανδικής ενορίας της Στοκχόλμης.