Ο Μητροπολίτης Σουηδίας στο τελευταίο μάθημα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Θρησκειολογίας

Με χαρά δέχθηκαν τον Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Θρησκειολογίας: Φιλοσοφία της Θρησκείας και Ιεραποστολική, στο τελευταίο τους μάθημα “Μαρτυρία, Διακονία, Πολιτική”.

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το έργο, τις δυσκολίες αλλά και τις δημιουργικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας κατά τα χρόνια της αρχιερατικής διακονίας του στη Σκανδιναβία. Για τις οικουμενικές σχέσεις, για τον χαρακτήρα της κοινωνίας, για την έννοια της παράδοσης, για την καθημερινότητα.

Με τη γνωστή φιλική, ελεύθερη και δημιουργική ατμόσφαιρα του ΠΜΣ Θρησκειολογίας: Φιλοσοφία της Θρησκείας και Ιεραποστολική οι φοιτητές είχαν τη χαρά να συνομιλήσουω με τον Μητροπολίτη για πάρα πολλά ζητήματα κεντρικής σημασίας για την ιεραποστολική μαρτυρία της Εκκλησίας σήμερα.

Εξάλλου ο Μητροπολίτης μίλησε για τη σημασία της ιεραποστολής ως προς την αυτοκατανόηση της θεολογίας αλλά και της προσευχής, μιας προσευχής διαφορετικού επιπέδου που συνέχει, εμπνέει και οδηγεί τον ιεραπόστολο. Έτσι, συναντήθηκαν στη συνάντηση αυτή πολύ αληθινές όσο και ουσιαστικές ανθρώπινες εμπειρίες.

Όπως είναι φυσικό οι δύο πλευρές εμβάθυναν σε ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τις Ορθόδοξες Εκκλησίες σήμερα, σε συνάρτηση με ζητήματα μαρτυρίας, διακονίας αλλά και πολιτικής.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με χαρούμενα κεράσματα, πηγαδάκια και μια ευφρόσυνη ατμόσφαιρα όπως θα ταίριαζε σε γιορτή λήξης.