Ο Μητροπολίτης Σουηδίας στο πλευρό των πληγέντων από τους καταστροφικούς σεισμούς

Έκκληση για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό απηύθηνε ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας.

Παρατίθεται το σχετικό μήνυμα:

Εν Στοκχόλμη, τη 8η Φεβρουαρίου 2023

Π ρ ο ς

Τους Πανοσιολογιωτάτους
και Αιδεσιμολογιωτάτους Εφημερίους
της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως
Εις τας έδρας αυτών.

Αγαπητοί Αδελφοί και Πατέρες,

Συγκλονισμένοι εκ του προσφάτως επισυμβάντος καταστροφικού σεισμού εις τας περιοχάς της Νοτιοανατολικής Τουρκίας και Συρίας, εκ τε του αριθμού των θυμάτων και των υλικών καταστροφών, εναρμονιζόμενοι δε πλήρως προς όσα προσφάτως εδήλωσε η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος: «Ελπίζω ότι θα έχουμε από τις επαρχίες του θρόνου στο εξωτερικό, κάποια υλική βοήθεια για να την στείλουμε σε αυτές τις περιοχές για τις πρώτες άμεσες ανάγκες», διά του παρόντος Εγκυκλίου Σημειώματος προτρέπομεν υμάς όπως την προσεχή Κυριακήν, 12ην Φεβρουαρίου 2023, κατά την διάρκειαν της Θείας Λειτουργίας, περιαχθή δίσκος, μετά από κατάλληλον ανακοίνωσιν προς το εκκλησίασμα, το προιόν του οποίου να αποσταλή εις την Ι. Μητρόπολιν με την ένδειξιν «διά τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και Συρίας», ώστε εν συνεχεία η Ι. Μητρόπολις να το προωθήση αρμοδίως εις το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, προκειμένου να ενεργήση τα περαιτέρω διά την ανθρωπιστικήν βοήθειαν.

Ας εντείνωμεν τας δεήσεις και ικεσίας ημών προς τον Κύριον ημών, όπως αναπαύση μεν τας ψυχάς των αιφνιδίως αποθανόντων, χαρίσηται δε δύναμιν και παρηγορίαν προς τους περιλειπομένους και εν ταιαύτη δυσμενή περιστάσει ευρισκομένους αδελφούς ημών.

Βέβαιος ων ότι διά θερμών λόγων και έργων θα υποστηρίξητε την τοιαύτην πρωτοβουλίαν, προς επιστηριγμόν και ενίσχυσιν των σεισμοπαθών, διατελώ

Μετά πάσης της εν Κυρίω αγάπης και πολλών πατρικών ευχών.

† ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας

Στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας

Greek Orthodox Metropolis of Sweden and All Scandinavia
Birger Jarlsgatan 92, Stockholm 11420, Sweden
Grekisk-Ortodoxa Metropolitdömet
IBAN.NR SE16500000000 52121025014
BIC Code: ESSESESS
Bg: 659-1564
Swish: 1232371037