Ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου Πάτρας

Με μεγάλη χαρά και βαθειά συγκίνηση, ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Πατραϊκός λαός, υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος είναι γέννημα και θρέμμα της πόλεως των Πατρών και απόφοιτος του Εκκλησιαστικού μας Λυκείου.

Είναι η πρώτη φορά, που ο Σεβασμιώτατος μετά την χειροτονία του, επισκέφθηκε την Αποστολική πόλη και Ιερά Μητρόπολη Πατρών, με την άδεια και ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας τέλεσε την Θεία Λειτουργία, την Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021 στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου, πολιούχου Πατρών και ιδρυτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε εν πληθούση Εκκλησία και σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο.

Εντός του Αγίου Βήματος συμπροσευχήθηκαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας με θερμούς λόγους, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, του ευχήθηκε εν συγκινήσει τα δέοντα, προσωπικά, αλλά και εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Πατραϊκού Λαού και του προσέφερε, δώρο αγάπης και ως ευλογία της Πατραϊκής Εκκλησίας, ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών αναφέρθηκε στο σεπτό κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Παρακάλεσε τον Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών να μεταφέρει τα σεβάσματα και τις υιικές ευχές και προσρήσεις, του ιδίου του Μητροπολίτη Πατρών και όλου του πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας προς το σεπτό πρόσωπο του Παναγιωτάτου, δι’ έτη πολλά και αγλαόκαρπα προς δόξα Θεού και εύκλεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας επί τη συμπληρώσει τριακονταετούς θεοφιλούς Πατριαρχείας και εξηκονταετούς, από την εις Διάκονο χειροτονία του και την είσοδο στις τάξεις του Ιερού Κλήρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ως και τις ευχαριστίες για το μεγάλο και πατρικό ενδιαφέρον του Παναγιωτάτου για τον ίδιο, αλλά και για όλη την Πατραϊκή Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Πατραϊκό Λαό, ευχαρίστησε για την αγάπη και την θερμή υποδοχή, εκ μέρους του Μητροπολίτη Πατρών και κήρυξε με απλότητα, αλλά και βάθος θεολογικό τον Θείο Λόγο.

Ο Μητροπολίτης Πατρών και όλος ο Λαός που συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία ανεφώνησαν, εν ενί στόματι και μια καρδία το «Άξιος» στον Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών.