Ο Μητροπολίτης Ρόδου τέλεσε τα εγκαίνια του Ι. Ν. Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ

Με θρησκευτική κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέσθηκαν το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 τα Εγκαίνια του ιερού Ναού του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ, εξωκκλησίου της ιεράς Μονής Θαρρίου, ο οποίος επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε πρόσφατα από το Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου “Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ”.

Της Ακολουθίας των Εγκαινίων προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας.

Στο φυτό της αγίας Τραπέζης κατετέθησαν αποτμήματα τιμίων Λειψάνων των Αγίων: Ιερομαρτύρων Χαραλάμπους και Κυρίλλου του Λουκάρεως, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και των εν Μουλίοις της Κρήτης Νεομαρτύρων, Αποστόλου, Δημητρίου και Ζαχαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συλλόγου Αιμοδοτών για την ευσεβή πρωτοβουλία τους και εξέφρασε προς αυτούς την εκκλησιαστική ευαρέσκεια.

Προσφώνησαν επίσης κατάλληλα ο Ηγούμενος της ιεράς Μονής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φιλήμων Νικολάου.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Νουβίας προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο Νείλο Μπέρβελι, Αδελφό της ιεράς Μονής.