Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 2 Φεβρουαρίου 2024, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος είχε τη χαρά να επισκεφθεί το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, όπου έγινε δεκτός από τον Διοικητή του Τμήματος, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Σπυρίδωνα Γερμανάκη, το λοιπό προσωπικό, τους εργαζομένους, καθώς και τους 166 Δοκίμους Αστυφύλακες, σπουδαστές του Τμήματος.

Ο Μητροπολίτης ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου και ευχήθηκε κατάλληλα σε όλους τους παρισταμένους, συγχαίροντας τον κ. Διοικητή για την πρόσφατη προαγωγή του στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντού και προτρέποντας όλους τους σπουδαστές του Τμήματος πάντοτε να τιμούν πάντοτε τη στολή και την αποστολή τους, για την ευταξία στον τόπο μας, και να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τα καθήκοντα που τους ανατίθενται.

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στη συμβολή Δοκίμων Αστυφυλάκων στην προετοιμασία και τη λιτάνευση της ιστορικής πρώτης Ιεράς Εικόνας των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλης, το πρωί της Κυριακής, 28 Ιανουαρίου 2024.

Τέλος, ο Μητροπολίτης ευχήθηκε σε όλους να έχουν πάντοτε πλούσια τη χάρη και την πρεσβεία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων και να εμπνέονται από το ηρωικό τους φρόνημα και το παράδειγμά τους.

Ο Μητροπολίτης, στη συνέχεια, παρακάθισε στην τράπεζα, μαζί με τον Διοικητή, το προσωπικό και τους σπουδαστές του Τμήματος, και διένειμε ως ευλογία την επετειακή εικόνα των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων.