Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην Αγιά Μυλοποτάμου

Το απόγευμα της Τετάρτης, 21 Δεκεμβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της Ενορίας Αγιάς Μυλοποτάμου.

Στον Εσπερινό έλαβαν μέρος οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας, Αρχιμ. Πορφύριος Αουάντ, και Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, Αρχιμ. Παρθένιος Καλυβιανάκης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Αγιά, και άλλοι κληρικοί της Τοπικής μας Εκκλησίας, οι οποίοι πλαισίωσαν τον Εφημέριο της Ενορίας, Πρωτ. Γαβριήλ Οντσέσκου.

Ο Αρχιμ. Παρθένιος Καλυβιανάκης, εκ μέρους και του Εφημερίου της Ενορίας, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στην πρώτη του αυτή ποιμαντική επίσκεψη στην Ενορία της Αγιάς και ο Μητροπολίτης, αντιφωνήσας, ευχήθηκε πλούσια τη χάρη και την ευλογία του Θεού, καθώς βρισκόμαστε στα προπύλαια της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων, και προέτρεψε τους ανθρώπους να είμαστε αναστάσιμοι, όπως μαρτυρεί το όνομα της Αγίας Αναστασίας, και να βρούμε ως θεραπευτικό «φάρμακο» την αγάπη και το έλεος στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν στα δύσκολα αυτά χρόνια που πορευόμαστε. Ο Μητροπολίτης εξέφρασε επίσης τη χαρά του για το επιτελούμενο ενοριακό έργο και για την αγάπη των ενοριτών προς τον καλό τους Εφημέριο, ο οποίος, παρά το ότι έλκει την καταγωγή του από τη Ρουμανία, πολιτογραφήθηκε Κρητικός και Αγιώτης και συνδέθηκε με δεσμούς αγάπης με το ποίμνιό του στην Ενορία αυτή. Ο Μητροπολίτης χαιρέτισε ιδιαίτερα την παρουσία στον Ιερό Ναό των μικρών παιδιών, τα οποία με χαρά ανέγνωσαν το «Πάτερ ημών» και στο τέλος της Ακολουθίας έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα προς όλους.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα στην οικία του π. Γαβριήλ και ο Επίσκοπος επέβλεψε και τον δια των χειρών του π. Γαβριήλ κτισθέντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και προανήγγειλε τα Εγκαίνιά του κατά τον προσεχή Ιούλιο.