Ο Μητροπολίτης Πέτρας στην Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης

Το διήμερο 19-20 Μαρτίου ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη, μετέβη στο Ρέθυμνο για να παραστεί στις εκδηλώσεις της τοπικής εκκλησίας για την Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.

Κατά την άφιξή του στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη το Σάββατο 19 Μαρτίου, ο νέος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, τον ιερό Κλήρο και τις Μοναστικές Αδελφότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αλλά και τις τοπικές αρχές. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος.

Τον νέο Ιεράρχη υπεδέχθη εν συνεχεία ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Μαρινάκη, ο οποίος τον προσεφώνησε καταλλήλως και τον καλωσόρισε στο Ρέθυμνο.

Ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος ανέφερε στην ομιλία του μεταξύ άλλων: «Σήμερα το Ρέθυμνο των Γραμμάτων και των Τεχνών, των αγίων και των λογίων, του πολιτισμού και της ιστορίας, της δημιουργίας και της προσφοράς, της προόδου και της ευημερίας γίνεται και δικός μου τόπος. Ο τόπος τούτος της Αρκαδικής εθελοθυσίας, της παράδοσης και της παιδείας εμπνέει πλέον και το δικό μου αναστοχασμό. Κάθε γωνιά της ευλογημένης εκκλησιαστικής αυτής επαρχίας γίνεται πλέον σημείο της εκκλησιαστικής μου αναφοράς και εφαλτήριο Εκκλησιαστικής διακονίας.

Έρχομαι για να σας παραλάβω από το χέρι, για να πορευτούμε μαζί το δρόμο του Ευαγγελίου χωρίς άλματα και πρόσκαιρους ενθουσιασμούς, χωρίς χειροκροτήματα και πρόσκαιρα πυροτεχνήματα που κρατούν λίγο και τελειώνουν γρήγορα, αλλά με συναίσθηση ότι τίποτα τελικά δεν είναι εγωιστικά δικό μας κτήμα, αλλά όλα είναι δωρεές και δωρήματα του πανάγαθου θεού και γι’ αυτό οφείλουμε να το μοιραζόμαστε. Σας παρακαλώ και σας προτρέπω. Ελάτε όλοι μαζί με ενότητα και φιλότιμο πνευματικό».

Αμέσως μετά την υποδοχή, όλοι κατευθύνθηκαν εν πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε η Ακολουθία της Ενθρονίσεως του Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, εν μέσω θερμοτάτων εκδηλώσεων αγάπης και σεβασμού του λαού της Ρεθύμνης.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μετείχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.