Ο Μητροπολίτης Περιστερίου στη διαδικτυακή στρογγυλή τράπεζα «Η Ευχαριστία ως έργον του λαού»

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα Ελλάδας 8 μ.μ. πραγματοποιείται η τρίτη εκδήλωση του κύκλου «Η λειτουργία μετά τη λειτουργία», που διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας και το βικαριάτο των γαλλόφωνων ενοριών (Vicariat Sainte Marie de Paris et Saint Alexis d’Ugine, Οικουμενικό Πατριαρχείο) σε συνεργασία με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Πρόκειται για στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Η Ευχαριστία ως έργον του λαού», στην οποία παρεμβαίνουν:

  1. Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος (Παπαθωμάς), Καθηγητής Κανονικού Δικαίου στο Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ και στο Ινστιτούτο Ορθόδοξης Θεολογίας «Άγιος Σέργιος»
  2. Ο Κοσμήτορας του Ινστιτούτου Ορθόδοξης Θεολογίας «Άγιος Σέργιος» και Καθηγητής στο Καθολικό Ινστιτούτο στο Παρίσι, Michel Stavrou
  3. Η Καθηγήτρια Ιστορίας των Συνόδων και Βιοηθικής στο Ινστιτούτο Ορθόδοξης Θεολογίας «Άγιος Σέργιος», Julia Naett Vidovic

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Παντελής Καλαϊτζίδης, Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Θρησκευτικών Επιστημών (EuARe).

Η εκδήλωση θα είναι προσβάσιμη διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom (στη διεύθυνση https://us02web.zoom.us/j/84913433453, με δυνατότητα δωρεάν εγγραφής στη διεύθυνση https://vicariatorthodoxe.fr/inscription-catechese/). Η γλώσσα της εκδήλωσης θα είναι τα γαλλικά.