Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κυψέλη

Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, τέλεσε την Κυριακή δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου, Νικολάου & Φωτίου, Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στην οποία προεξήρχε, συμπαραστατούμενος υπό του Εκπροσώπου εν Αθήναις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Μητροπολίτου Γουινέας κ. Γεωργίου και πλειάδος Ιερέων.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας. Παρέστησαν αρκετοί πιστοί, ωστόσο, τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μετρά κατά της διασποράς του Κορονοϊού.

Στην ομιλία του ο Ιεράρχης της Νιγηριας τόνισε : Την Πεντηκοστή η Εκκλησία εορτάζει το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, τον Παράκλητο, το ‘Αγιο Πνεύμα, το οποίο κατήλθε στο υπερώο της Ιερουσαλήμ για να εγκαινιάσει μία νέα σωτηριολογική περίοδο στην ιστορία της ανθρωπότητας (Πράξ. 2:1).

Ο ερχομός Του περιγράφεται ως «εκ του ουρανού ήχος ώσπερ φερομένης πνοής βιαίας» και η ορατή παρουσία Του ήταν ως «γλώσσαι ωσεί πυρός», το Οποίον «εκάθισέ τε εφ’ ένα έκαστον αυτών (των μαθητών)» (Πράξ.2: 3-4).»

Ο Σεβασμιώτατος Γεώργιος προσέφερε δώρα αγάπης στον επίσημο προσκεκλημένο Του και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον νέον Δεξιό Ψάλτη του Μετοχίου τον νοσηλευτή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του 401 ΓΣΝΑ Χρήστο Βασιλόπουλο και ακολούθως παρατέθηκε δεξίωση στο περίβολο της Μονής του Αγίου Αθανασίου.

Συμπληρώθηκαν φέτος 23 χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Μητροπολίτη Νιγηρίας Αλέξανδρου, από τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ’.

Όπως δηλώνει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, “Με την συμπλήρωση 23 χρόνων Επισκοπικής διακονίας των ορθοδόξων της Νιγηρίας, του Μπενίν και του Τόγκο, δοξολογώ το όνομα του Κυρίου για τις ευεργεσίες Του. Προσεύχομαι για την ψυχή του μακαριστού Πατριάρχου Πέτρου που με χειροτόνησε. Είθε ο Κύριος να ευλογεί πλουσιοπάροχα όλους εκείνους που στέκονται στο πλευρό μου και εκείνους που επιλέγουν να στέκονται απέναντι. Στους αδελφούς και συλλειτουργούς μου ιερείς, απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ και μία υπενθύμιση: «εάν γαρ μυρίους παιδαγωγούς έχητε εν Χριστώ, αλλ’ου πολλούς πατέρας..εν γαρ Χριστώ Ιησού εγώ υμάς εγέννησα»(Α’Κορ. 4:18). Συνάμα και μία υπόσχεση ότι θα συνεχίσω να σας αγκαλιάζω «εν αγάπη πνεύματι τε πραότητος» ( Α’ Κόρ.4:21)”.