Ο Μητροπολίτης Μάνης στο μέτωπο της πυρκαγιάς

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη πριν λίγη ώρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου όπου συνομίλησε με τους πυροσβέστες που βρίσκονται σε επιφυλακή στην Υπηρεσία και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή από την μεγάλη πυρκαγιά.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον κόμβο της Μαραθέας Γυθείου, όπου μηχανήματα του Δήμου δημιουργούν αντιπυρική ζώνη ώστε να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς. Εκεί συνομίλησε και εμψύχωσε πνευματικά τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παράλληλα είχε ενημέρωση από εκπροσώπους των τοπικών αρχών για την διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η Μάνη.

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε: «Προσευχόμαστε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας η Παναγία να σταματήσει αυτό το κακό».

Επίσης από την Ιερά Μητρόπολη προσφέρθηκε νερό και τροφή στους πυροσβέστες.

ΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΙΝ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΪΑΣ

Του Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’

Δέσποτα Κύριε ο Θεός ημών, Παντοκράτορ και Παντοδύναμε, Σε ικετεύομεν και Σε παρακαλούμεν κατάσβεσον πάσας τας πυρκαιάς και τας αναζωπυρήσεις, διάλυσον απειλήν και οργήν πυρός και διάσωσον και διαφύλαξον πάντα άνθρωπον, ως και προστάτευσον της γης πανίδα και χλωρίδα, τα σα δημιουργήματα. «Οίδαμεν γαρ ότι πάσα η κτίσις συστενάζει και συνωδίνει άχρι του νυν».

Βοήθησον δε, εν τη υπηρεσία αυτών πάντας τους πυροσβέστας και βοηθούς αυτών και ενίσχυσον, ενδυνάμωσον και εμψύχωσον προς επιτέλεσιν του έργου αυτών.

Συ γαρ ει ο Πατήρ των οικτιρμών και πάσης φιλανθρωπίας, πρεσβείαις της υπερευλογημένης Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και πάντων των Αγίων Σου. ΑΜΗΝ.