Ο Μητροπολίτης Μάνης σε σύσκεψη για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Πολιτιστικό Κέντρο Γυθείου

Σήμερα 20 Ιουλίου 2022, ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, μετέβη, παρέστη και μίλησε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γυθείου στη Σύσκεψη – Συζήτηση εργασίας με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη του Δήμου Ανατολικής Μάνης με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτισμικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Πληροφορικής».

Συγκεκριμένα, στον λόγο του ο Μητροπολίτης είπε για την αξία και σπουδαιότητα του: σκέπτομαι, συσκέπτομαι και συμπράττω. Ειδικότερα, ανεφέρθη στην ίδρυση και λειτουργία μιας Σχολής με αντικείμενο τη σπουδή και συντήρηση των μνημείων πολιτισμού και δη των βυζαντινών και μεταβυζαντινών Ιερών Μονών και Ναών ως και άλλων κτισμάτων (πύργων, οικισμών κλπ) ή της λειτουργίας μιας Επαγγελματικής Σχολής φέροντας ως παράδειγμα τη Μελισσοκομία και κατέληξε υπογραμμίζοντας τη σημασία της εξειδίκευσης. Την κύρια Εισήγηση είχε η Ομότιμος Καθηγήτρια του ΕΜΠ κα Αντωνία Μοροπούλου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζινιέρης, ο Βουλευτής κ. Αραχωβίτης, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κ. Ξιφαράς, ο Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Στασινός, εκπρόσωποι από την Εφορία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ.ά.