Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδος (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικώς και πανευφροσύνως εορτάστηκε και αυτή την χρονιά ο προστάτης Άγιος Νεκτάριος, στην μονή Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδος.

Την Τρίτη το απόγευμα στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Την κυριώνυμο ημέρα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και Γέροντα κ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, ο οποίος φέρει και το όνομα του Αγίου Νεκταρίου, καθώς και πλειάδα ιερέων τόσο από την ανδρώα Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ, όσο και από τις ενορίες της Μητροπόλεως. Επίσης παρευρέθησαν οι άρχοντες του τόπου και πλήθος ευλαβών προσκυνητών, που ήρθαν να πάρουν την ευλογία του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και να ευχηθούν «χρόνια πολλά» στον εορτάζοντα Γέροντα κ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, κατά την οποία κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Λαρίσης, παρετέθη εορταστική τράπεζα κατά την οποία παρευρέθη και ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος.

Οι πιστοί κατά την διάρκεια της εορτής του Αγίου Νεκταρίου είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν ιερά λείψανα του Αγίου που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή, καθώς και την εφέστιο εικόνα του Αγίου πού φιλοτέχνησε ο κατά σάρκα ανηψιός και βαπτιστικός του Αγίου Νεκταρίου, Αναστάσιος Κεφαλάς.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος επισκεπτόμενος και διαμένοντας δυο ημέρες στην ανδρώα Ιερά Μονή Τρικόρφου Φωκίδος, είχε την ευκαιρία αφενός μεν να γνωρίσει καλύτερα τους πατέρες, όπου συνομίλησε μαζί τους δια το όλο έργο της Μονής. Αφετέρου συνομίλησε εκτενώς με τον Γέροντα Νεκτάριο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής για το σημαντικό επιτελούμενο έργο, με την ευλογία του Μητροπολίτου Φωκίδος, υπό των πατέρων στο ιεραποστολικό και λειτουργικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Τέλος τέλεσε ιερό τρισάγιο στο τάφο της γερόντισσας Παϊσίας, την οποία είχε προσωπικά γνωρίσει ευχόμενος για τη μακαρία ανάπαυση της ψυχής της.