Ο Μητροπολίτης Κιέβου για τις λειτουργίες του Πάσχα

Στις 20 Απριλίου 2022, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Κιέβου Oleksandr Pavliuk και τον Αρχηγό του Ανθρωπιστικού Επιτελείου Oleksiy Kuleba.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της τέλεσης της Λειτουργίας του Πάσχα σε περίοδο ισχύος στρατιωτικού νόμου.

Ο Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος σημείωσε ότι η τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας αντιμετωπίζει σοβαρά την ασφάλεια των πιστών. Γι’ αυτό η Ιερά Σύνοδος έλαβε τις κατάλληλες αποφάσεις για τη διεξαγωγή των λειτουργιών, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση σε κάθε περιοχή και τηρώντας τους κανόνες και τους περιορισμούς που έχουν θέσει οι αρχές.

Από την πλευρά του, ο Oleksandr Pavliuk ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την κατανόηση και τη συνεργασία του, χάρη στην οποία κατέστη δυνατή η λήψη κοινής απόφασης για την κατάλληλη οργάνωση του εορτασμού της Ανάστασης του Χριστού κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Στο τέλος της συνάντησης ο Προκαθήμενος ευχαρίστησε τον κ. Αλέξανδρο για την προσοχή του στις ανάγκες της Ουκρανικής Εκκλησίας και του ευχήθηκε για την επερχόμενη Ανάσταση του Χριστού.