Ο Μητροπολίτης Κιέβου επισκέφθηκε την Επαρχία Ζιτομίρ και Οβρούτς (ΦΩΤΟ)

Στις 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος επισκέφθηκε την Επαρχία Ζιτόμιρ και Οβρούτς.

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ, ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία και ευλόγησε τις αγιογραφίες του ναού.

Τη Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν μητροπολίτες, επίσκοποι, κληρικοί της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας. Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πιστοί συμπροσευχήθηκαν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Ο Μητροπολίτης εκφώνησε τον Θείο Λόγο και ανέπεμψε προσευχή προς τον Κύριο για την Ουκρανία και τις δυσκολίες που περνά.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι «η εκκλησία, είτε κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας είτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι ένας ιερός χώρος, ένας οίκος του Θεού, μια πύλη προς τα επουράνια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία των ιερών εικόνων λέγοντας: «Μέσω των ιερών εικόνων τιμούμε και δοξάζουμε την ενσάρκωση του Υιού του Θεού ως αληθινή και σωτήρια, ανοίγοντας το δρόμο προς τη θέωση για όλους τους πιστούς».

Πηγή: pomisna