Ο Μητροπολίτης Κιέβου επισκέφθηκε την Ένωση Ουκρανικών Οργανώσεων της Βουλγαρίας στη Σόφια

Μετά την ολοκλήρωση της Εξόδιου Ακολουθίας και της ταφής του μακαριστού Πατριάρχη Νεοφύτου, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος επισκέφθηκε την Ένωση Ουκρανικών Οργανώσεων Βουλγαρίας “Μητέρα Ουκρανία” στη Σόφια στις 16 Μαρτίου 2024.

Τον Μητροπολίτη συνόδευε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Βίλα Τσέρκβα κ. Ευστράτιος. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η πρέσβυς της Ουκρανίας κ. Olesya Ilashchuk.

Ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συνομίλησε με εκπροσώπους της Ένωσης. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξή τους στους Ουκρανούς πολίτες που διαφεύγουν από τη χώρα λόγω της ρώσικης εισβολής.

Η οργάνωση δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία για πάνω από μια δεκαετία και το 2022 δημιούργησε ένα κέντρο εθελοντών και εθελοντριών για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλους όσοι εκτοπίστηκαν από την Ουκρανία. Το κέντρο αυτό λειτουργεί σε εγκαταστάσεις που παραχωρήθηκαν από το Δημαρχείο της Σόφιας.

Πηγή: pomisna