Ο Μητροπολίτης Κιέβου επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή Μεγάλης Βρετανίας του Πατριαρχείου Γεωργίας (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Μεγάλης Βρετανίας του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Ειδικότερα, στις 7 Ιουλίου του 2022, ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτηςκ. Επιφάνιος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Νίζιν και Τσερνίγιβ κ. Ευστράτιο, επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας στο Λονδίνο, όπου έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας κ. Ζήνων του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου στην γεωργιανή Αρχιεπισκοπή, ο κ. Επιφάνιος προσευχήθηκε στον Καθεδρικό Ναό για την ενίσχυση της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

Ο κ. Ζήνων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την τιμητική αυτή επίσκεψη του Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας:

“Όπως έχω ενημερώσει, η διεθνής διάσκεψη “Ελευθερία της Θρησκείας και της Πίστεως” έλαβε χώρα στο Λονδίνο. Ένα από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη διάσκεψη, ήταν η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία.

Ως εκ τούτου, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, συμμετείχε στο συνέδριο ως επίτιμος προσκεκλημένος, μετά από πρόσκληση.

Σήμερα (σ.σ. την Πέμπτη), μετά από την επίσκεψη στους πολιτικούς ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου, στα Ανάκτορα Lambeth και στην Ελληνική Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Μητροπολίτη κ. Επιφάνιο μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ευστράτιο, στον Καθεδρικό Ναό και στην Αρχιεπισκοπική κατοικία της Γεωργιανής Αρχιεπισκοπής στο Λονδίνο.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας για την ανθρωπιστική στήριξη που παρέχει προς τον ουκρανικό λαό κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο κ. Επιφάνιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον γεωργιανό λαό, που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γεωργία, για τη στήριξη στους Ουκρανούς. Ο Μητροπολίτης Κιέβου εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη του για τη θυσία των Γεωργιανών στρατιωτών στη διάρκεια του πολέμου.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Κιέβου, ενώπιον της εικόνας της Θεοτόκου, προσευχήθηκε για ειρηνικό και χαρούμενο μέλλον, για τη Γεωργία και την Ουκρανία.

Προς τιμήν των επισκεπτών, παρατέθηκε δείπνο και συζητήθηκαν διάφορα σημαντικά θέματα. Ο Αρχιμανδρίτης Ντορότ Μπαραμπακάντζε και ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γκιμπράντζε, ήταν επίσης παρόντες”.