Ο Μητροπολίτης Καστορίας παρέστη στην τελετή παραλαβής καθηκόντων του νέου Αρχηγού ΓΕΣ

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η τελετή Παράδοσης – Παραλαβής των καθηκόντων του νέου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στην Αθήνα.

Ο νέος αρχηγός του ΓΕΣ κ. Γεώργιος Κωστίδης, είναι ένα ένδοξο τέκνο της Καστοριάς και συγκεκριμένα της Πανταβρύσου Καστοριάς.

Το παρόν έπειτα από πρόσκληση του νέου Αρχηγού έδωσε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος ανέβαλε το πρόγραμμά του για να μεταβή στην Αθήνα, και να συμμετάσχει στην πολύ σημαντική στιγμή για τον νέο Αρχηγό αλλά και για την Καστοριά.

Ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, εξέφρασε την συγκίνησή του, διότι ως ελάχιστος διάδοχος του Μεγάλου Γερμανού Καραβαγγέλη, επισκέφτηκε την Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε ο επίσης Μεγάλος Μακεδονομάχος Ήρωας Παύλος Μελάς.

Παρακολούθησε την συγκινητική και επιβλητική στρατιωτική τελετή, άκουσε την θαυμάσια ομιλία του νέου Αρχηγού, η οποία ήταν διανθισμένη με λόγους από την Ελληνική σοφία. Του ευχήθηκε και τον συνεχάρη ως Ποιμενάρχης της πατρίδος του και τον προσκάλεσε να την επισκεφτεί επίσημα. Τέλος, του προσέφερε συμβολικά δώρα.

Η επιλογή του κ. Γεωργίου Κωστίδη ως αρχηγού της ΓΕΣ, είναι ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα του την Καστοριά.

Επίσης, στα πλαίσια της παρουσίας του στην τελετή ο Μητροπολίτης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα της επαρχίας μας, με διάφορες στρατιωτικές και πολιτικές Αρχές, όπως με τον νέο Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, και τον πρώην αρχηγό αυτού Στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή, με τον Υπουργό Αμύνης κ. Νικόλαο Δένδια και τον Υφυπουργό Αμύνης κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, τον οποίο αναμένει στην Καστοριά.

Ας σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, την περασμένη Κυριακή πριν ακόμα ανακοινωθεί η ανάδειξη του Στρατηγού κ. Γεωργίου Κωστίδη ως Α/ΓΕΣ, είχε προγραμματίσει να τελέσει την Θεία Λειτουργία στο χωριό του, την Πεντάβρυσο Καστοριάς.

Έτσι, μετά την ανακοίνωση των νέων κρίσεων για τους Αρχηγούς των Σωμάτων του Στρατού, ο Μητροπολίτης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, συνεχάρει και ευχήθηκε στον νέο Αρχηγό, ενώποιον όλου του εκκλησιάσματος, μεταξύ του οποίου ήταν και ο πατέρας του Κυριάκος. Συνεχάρη δε το χωριό που ανέδειξε ένα άξιο τέκνο σε αυτή την υψηλή και υπευθύνη θέση της Πατρίδος μας.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για να λάβει την ευχή του.