Ο Μητροπολίτης Καστορίας δίπλα στην καστοριανή νεολαία

Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε κοπή Βασιλόπιτας για τους φοιτητές της Μητροπόλεως Καστορίας.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος συγκέντρωσε τους φοιτητές της πόλεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό την Κυριακή 2 Ιανουαρίου του νέου έτους 2022. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και Μητροπολίτης είχε την ευκαιρία τόσο να γνωρίσει προσωπικά τους φοιτητές όσο και να απευθύνει λόγο παιδαγωγικό,

Την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης έχοντας ως πρώτη μέριμνα της ποιμαντικής του δραστηριότητος τα παιδιά καί την νεολαία, παραβρέθηκε στην κοπή της Βασιλόπιτας του κατηχητικού σχολείου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού πόλεως Καστορίας. Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας, ο Μητροπολίτης μίλησε στα παιδιά του κατηχητικού ευχόμενος στα παιδιά καλή και ευλογημένη χρονιά παροτρύνοντάς τα να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα τού κατηχητικού σχολείου.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των παιδιών των ιερέων της Μητροπόλεως. Αρχικά ο Μητροπολίτης μίλησε στα παιδιά λέγοντάς τους πως θα πρέπει να νιώθουν ευλογημένα που αποτελούν μέλη ιερατικών οικογενειών, αλλά καί πως θα πρέπει να κατανοήσουν το καθήκον τους απέναντι σε αυτή την μεγάλη ευλογία που τους χάρισε ο Θεός. Εν συνέχεια ο Μητροπολίτης έψαλε μαζί με όλα τα παιδιά τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς, τους μοίρασε δώρα καθώς και πιττάκια τα οποία προηγουμένως είχε ευλογήσει.

Με την ίδια επιμέλεια πραγματοποιήθηκε καί σύναξη νέων στον Ιερό ναό Αγίων Πάντων όπως κάθε Δευτέρα. Ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος απευθυνόμενος στους νέους της Μητροπόλεως Καστορίας ερμήνευσε ένα κείμενο από τις επιστολές του Μεγάλου Βασιλείου προς τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Υπογράμμισε την ουσία και την δύναμη της ησυχαστικής ζωής κατά τον Μέγα Βασίλειο. Στο τέλος της σύναξης ο Μητροπολίτης ευλόγησε την Βασιλόπιτα ευχόμενος το νέο έτος 2022 να είναι ευλογημένο και καρποφόρο πνευματικά μακριά από την πανδημία που ταλανίζει την πατρίδα μας.