Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος στην πόλη Μπούτσα: Οι δήμιοι έφεραν την κόλαση στη γη μας

Την πόλη Μπούτσα που βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας για τις φρικαλεότητες κατά αμάχων που ήρθαν στο φως μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού, επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

Ο κ. Επιφάνιος τέλεσε μνημόσυνο στην τοπική Εκκλησία του Αγίου Απόστολου Ανδρέα, για τους Ουκρανούς που βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν στην πόλη.

“Το σώμα αρνείται να κινηθεί, τα μάτια αρνούνται να δουν και ο εγκέφαλος αρνείται να συνειδητοποιήσει όλα όσα συνέβησαν. Οι δήμιοι έφεραν την κόλαση στη γη μας. Οι ρατσιστές έχουν μετατρέψει την μέχρι προσφάτως φιλόξενη γη μας σε μια πραγματικά καμμένη έρημο”.

Ο Μητροπολίτης Κιέβου στο μήνυμα του τονίζει: “θα υπενθυμίσω ξανά στους δήμιους που σκότωσαν τους συμπολίτες μας: για τη ζωή που επέλεξαν, για το αίμα που χύθηκε, για όλα τα βάσανα και τα δάκρυα που προκάλεσαν, ο καθένας από αυτούς θα δώσει προσωπικά λόγο ενώπιον του Θεού και θα λάβει την τιμωρία που υποσχέθηκε ο Κύριος.

Και πριν από αυτό, όποιος τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης των ανθρώπων, θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τους νόμους του πολιτισμένου κόσμου”.

Ο κ. Επιφάνιος καταλήγει προσευχόμενος για την ειρήνη των ψυχών όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτόν τον άγριο πόλεμο.

“Είθε ο Κύριος να αναπαύσει τις ψυχές τους στη Βασιλεία των Ουρανών, μεταξύ των δικαίων”.