Ο Μητροπολίτης Χίου τίμησε τον καθηγητή του Στέφανο Ήμελλο

Σε μία κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Νέου Φαλήρου την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 ο Μητροπλίτης Χίου, Ψαρων και Οινουσσων κ. Μάρκος τέλεσε την Θ. Λειτουργία για την συμπλήρωση 10 ετών αρχιερωσυνης.

Συλλειτουργοί του ο Αρχιμ. Νηφων Καπογιαννης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Πειραιως, ο Αρχιμ. Παντελεήμων Βωλος, Εφημέριος Ι. Ν. Τίμιου Σταυρού Καρδαμυλων Χίου, ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σιαρλής της Ι. Μ. Πατμου, μαθητής του Σεβ. Χίου, ο Πρωτοπρ. Ιωάννης Λιακόσταυρος, Προιστάμενος του Ναού, και ο Ιερεύς π. Παύλος, μαζί με τον Αρχιδιάκονο του Σεβ. Χίου Απόστολο Λαρδα.

Μέσα στο εκκλησίασμα ο Επιτ Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστιδης, οι Αντιστράτηγοι Γεώργιος Τσιτσικώστας και Νικόλαος Φλάρης, οι Υποστράτηγοι Δημόκριτος Κωνσταντάκος και Πάρης Καπραβέλος, ο Ταξίαρχος Ιωάννης Κορέλης, οι Συνταγματάρχες Νικόλαος Λέκκας, Βασίλειος Πασχάλης και Αντώνης Φουρνιστάκης, ο Αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Τσάπαλος, ο πρ.Υπαρχηγός Λ.Σ. Ναύαρχος Δημήτριος Τσιαδής, ο Ανθυπολοχαγός Εμμανουήλ Σ. Στείρος, ο πρ. Υπουργός Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο Βουλευτής Στρατηγός ε.α. Ν. Μανωλάκος, ο κ. Ζήσης Φωτάκης, Επίκουρος Καθηγητής Ναυτικής Ιστορίας Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, οι συμφοιτητές του Σεβασμιωτάτου Φιλόλογοι Παναγιώτης Φεύγας και Μαρία Παλμού; οι Πρόεδροι των εν Αθήναις Ψαριανών Ελίνα Κωνσταντάρα, Χαλκουσίων κ. Χονδρογιωργάκης και Ελευθέριος Αυγουστίδης και Βαβυλουσίων κ. Κωνσταντίνος Μαρτάκης, ο πρ. Πρόεδρος ΕΒΑΤ γιατρός Αν. Τριπολίτης, η γιατρός Μαρία Κούλουρη-Βακαλοπούλου, ο Πάρεδρος του ΣτΕ κ. Μιχαλακόπουλος, ο συνεργάτης της Ιεράς Σύνοδου Κωνσταντίνος Χολέβας, παιδιά της Κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ κ.α.

Ο Μητροπολίτης Χίου μίλησε με θέμα: 1821: Οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες του Έθνους.

Κορυφαία στιγμή, με την οποία ο Φιλόλογος Ιεραρχής θέλησε να συνδέσει την επέτειο,η απονομή του σταυρού του Αγ. Ισιδώρου παράσημου της Ι. Μ. Χίου στον Ελλογιμ. κ. Στέφανο Ήμελλο, πρ. Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών και Καθηγητή του Σεβασμιωτάτου στο μάθημα της Λαογραφίας στην Φιλοσοφική Αθηνών (1983-1987).

Με την ενέργεια του αυτή ο Σεβ. Χίου θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του σε ένα κορυφαίο επιστήμονα, πιστό Χριστιανό, και ακέραιο άνθρωπο,αλλά και να τονίσει ότι η φοίτησή του στην Φιλοσοφική Αθηνών ελίπανε τον νού και την ψυχή του με υψηλούς φιλοσοφικούς στοχασμούς, οι οποίοι επληρωθηκαν με την εξ ολόκληρου αφιέρωση του “είναι” του στην διακονία του όντως Όντος, δηλαδή του Τριαδικού Θεού.