Ο Μητροπολίτης Αυστρίας ευχήθηκε στον Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο

“Ο νέος Πατριάρχης, πρόσωπο με λαμπρές σπουδές, διακρίνεται για το χάρισμά του να μπορεί να θεραπεύει τυχόν διαιρέσεις στο σώμα της Εκκλησίας, αλλά και για την αγάπη του προς τον άνθρωπο ανεξαρτήτου καταγωγής και θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων.

Μάλιστα το γεγονός ότι ομιλεί κι άλλες γλώσσες, αποτελεί σημαντικό προτέρημα για την συμβολή του στους διάφορους διαλόγους της παγκοσμίου κοινότητας, η οποία σήμερα μαστίζεται από την υγειονομική κρίση κι όχι μόνον” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος σε μήνυμά του για την εκλογή του νέου Πατριάρχη Σερβίας.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας εξέφρασε επίσης την ελπίδα να υπάρξει σε πανορθόδοξο επίπεδο μία γόνιμη συνεργασία με τον νεοεκλεγέντα Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφύριο προς όφελος όχι μόνον της Ορθοδοξίας, αλλά και των καθόλου χριστιανών.

Ο κ. Αρσένιος δεν παρέλειψε να επαινέσει την θεάρεστη κατά το παρελθόν διακονία του ως Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας.

Τέλος, του ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα στον Αμπελώνα του Κυρίου, ο Οποίος να τον ενισχύει με δύναμη και σοφία κατά την επερχόμενη θητεία του.