Ο Μητροπολίτης Αχαΐας λειτούργησε στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

_cuva

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Συνάξεως Ιωάννου του Προδρόμου, στον ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή ο Ιωάννης Καποδίστριας, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος με την άδεια του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, μίλησε με ευλάβεια και αγάπη για τον πρώτο κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια. Τόνισε για όνειρο ζωής που είχε από μικρό παιδί αλλά και κατόπιν ως Ιερέας να έρθει μία μέρα και να λειτουργήσει στο ναό όπου άφησε το αποτύπωμα του αλά και την ζωή του ο Καποδίστριας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μαζί με τον εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου, πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Κιντή, τέλεσαν το μνημόσυνο για τον μεγάλο Έλληνα Ιωάννη Καποδίστρια.
Ο Μητροπολίτης βρίσκεται στην Αργολίδα για τριήμερο όπου στη γιορτή των Θεοφανίων τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό και το απόγευμα μίλησε σε μία κατάμεστη αίθουσα στο πνευματικό κέντρο του ναού με θέμα: «Από το σκοτάδι στο Φώς».
Κατά τις ιερές ακολουθίες στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα έψαλλαν ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου κ. Δημήτριος Καρκαλάτος και ο Λαμπαδάριος του Ναού κ. Γκολέμης.

_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva

_cuva