Ο Μητροπολίτη Κηφισίας τέλεσε τα θυρανοίξια του Ναού Αγίας Μαρίνης Μελισσίων

Με θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκαν την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Μελισσίων.

Ο Σεβασμιώτατος υπεδέχθη εν αρχή αποτμήματα Ιερών Λειψάνων των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Διαμιανού, και εν συνεχεία συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Λιέπουρη, Αρχιερατικό Επίτροπο Κηφισιάς, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ευστράτιο Δελατόλα, τους ιερείς των όμορων Ενοριών και τους ιερείς του Ναού, τέλεσε προ των θυρών τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων και κατόπιν στον νέο Ιερό Ναό, τον Εσπερινό της Αποδόσεως της Δεσποτικής Εορτής της Αναλήψεως.

Προ της Απολύσεως, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πανοσιλογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Παχόγλου, προσφώνησε τον Μητροπολίτη, και αναφέρθηκε στην Ιστορία του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνης Μελισσίων, τονίζοντας:

«Η ενορία της Αγίας Μαρίνης Μελισσίων ιδρύθηκε το 1988 με προεδρικό διάταγμα ύστερα  από παραχώρηση, της κυριάρχου Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης του ως τότε Ιερού Μετοχίου της Αγίας Μαρίνης.

Μέχρι τότε υπήρχε μόνο το γραφικό παλιό Εκκλησάκι, περιστοιχισμένο από τα χαρακτηριστικά ψηλά Κυπαρίσσια. H ταχεία ανάπτυξη της περιοχής όμως, δημιούργησε την ανάγκη ιδρύσεως Ενορίας.

Η παραχώρηση έγινε κατόπιν αιτήματος των ευσεβών χριστιανών της περιοχής.

Το 2004 κατεδαφίστηκε το μικρό Εκκλησάκι καθώς δεν πληρούσε τις στατικές προϋποθέσεις και ξεκίνησε η ανέγερση του Νέου Ιερού Ναού.

Ενώπιον μας υψώνεται η όμορφη Εκκλησία της Αγίας Μαρίνης, Ο πρώτος Ιερός Ναός στην πόλη Μελισσίων επί της δεκαετούς και πλέον καρποφόρου Αρχιερατείας Σας.

Καρπός της πρόνοιας Σας Σεβασμιότατε και της έμπρακτης πίστεως των χριστιανών της περιοχής των Μελισσίων.

Αυτός ο Ναός κτίστηκε κατά την διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης και της διετούς πλέον πανδημίας με κόπους και θυσίες».

Ο Μητροπολίτης, στην αντιφώνησή του, αφού τόνισε την μεγάλη σημασία της Δεσποτικής Εορτής της Αναλήψεως, εξήρε το έργο που επιτελεί ο π. Νικόδημος στην Αγία Μαρίνα Μελισσίων, καθώς και τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε στα δύσκολα αυτά χρόνια, ώστε να καταφέρει να αποπερατώσει, με την συμβολή και την βοήθεια των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, των Δωρητών και Ευεργετών και όλων των Ενοριτών, τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Μελισσίων.