Ο Μεσσηνίας “βγαίνει μπροστά” κατά Αρχιεπισκόπου

Διχασμό εντός της Ιεραρχίας έχει προκαλέσει η φερόμενη δήλωση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ότι «τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα βαπτίζονται όταν πλέον θα έχουν μεγαλώσει και θα το αποφασίσουν τα ίδια».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος διαχωρίζει τη θέση του από τη δήλωση αυτή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου -η οποία σχολιάστηκε έντονα από τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ- και δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του.

«Η πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου σχετικά με την μη βάπτιση νηπίων παιδιών υιοθετημένων από ομόφυλα ζευγάρια αποτελεί προσωπική του άποψη, η οποία δεν απηχεί τη θέση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αναμένει την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής Νομοκανονικών και Δογματικών Θεμάτων, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2024».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στη δήλωσή του στο eleftherostypos.gr, σημείωσε ακόμη ότι «η μη βάπτιση των συγκεκριμένων παιδιών αποτελεί ιδιάζον κανονικό επιτίμιο σε αυτά επειδή υιοθετήθηκαν από ομόφυλα ζευγάρια τα οποία αμαρτάνουν».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας με τη δήλωσή του αυτή επανέρχεται στο “προσκήνιο” προβάλλοντας ξεκάθαρα τη θέση του ενάντια σε δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο.