Ο Μάνης κοντά στους καλλιτέχνες του γυρίσματος της ταινίας «Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ κατόπιν της ευγενούς προσκλήσεως του παραγωγού της ετοιμαζομένης ταινίας «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» του Αλεξ. Παπαδιαμάντη, κ. Κώστα Λαμπρόπουλου, μετέβη χθες 22 Νοεμβρίου 2022 στα Μουντανίστικα Μέσα Μάνης, ψηλά στο χωριό αυτό, κοντά στον Γερολιμένα, όπου σήμερα διαμένει ένας μόνος χωρικός και είχε μία ενδιαφέρουσα συνομιλία μ’ όλους τους παράγοντες του «γυρίσματος» της ταινίας.

Ο Μητροπολίτης στη συγκέντρωση των καλλιτεχνών και όλων των τεχνικών μίλησε για την αξιόλογη νουβέλα αυτή του Παπαδιαμάντη, υπογραμμίζοντας, ότι στο ψυχογραφικό αυτό αφήγημα, υπάρχουν αξιόλογα σημεία προβληματισμού και διδαχής.

Ειδικότερα, ερμήνευσε την φράση του διηγήματος «καιρός μετανοίας πλέον» καταλήγοντας πάλιν με την παπαδιαμάντεια ρήση ότι ζούμε γενικότερα «μεταξύ θείας και ανθρωπίνης δικαιοσύνης», όπως σ’ αυτή την θέση πέθανε και το κεντρικό πρόσωπο του διηγήματος, η Φραγκογιαννού.

Τέλος, ο Μητροπολίτης προσέφερε σ’ όλους τους παράγοντες της δημιουργίας της εν λόγω κινηματογραφικής ταινίας από ένα Προσευχητάριο.