Ο Κύριλλος καλεί τους στρατιώτες να υπερασπιστούν τη χώρα τους “όπως μόνο οι Ρώσοι μπορούν”

Θεία λειτουργία για τους Ρώσους στρατιώτες τέλεσε σήμερα ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, στη διάρκεια της οποίας τους κάλεσε να υπερασπιστούν τη χώρα τους “όπως μόνο οι Ρώσοι μπορούν”.

Στον καθεδρικό ναό των Ενόπλων Δυνάμεων που εγκαινιάστηκε πριν από δύο χρόνια σε μια περιοχή έξω από τη Μόσχα, ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε ότι “η Ρωσία ήταν μια ειρηνόφιλη χώρα, που είχε υποφέρει πολύ από τον πόλεμο”.

Και συνέχισε στο κήρυγμα του λέγοντας: “Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να πλήξει άλλους.

Αλλά έχουμε μεγαλώσει μέσα από όλη την ιστορία μας να ώστε να αγαπάμε την πατρίδα μας. Και θα είμαστε έτοιμοι να την υπερασπιστούμε, έτσι όπως μόνο οι Ρώσοι μπορούν”.

Υπενθυμίζεται ότι ο 75χρονος Πατριάρχης Κύριλλος και στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Πούτιν, είχε προβεί σε δηλώσεις με τις οποίες υπερασπιζόταν τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία, καθώς θεωρεί τον πόλεμο οχύρωμα εναντίον μιας δυτικής φιλελεύθερης κουλτούρας που ο ίδιος θεωρεί παρακμιακή.

Στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για όσους επηρεάζονται από την ένοπλη σύγκρουση.

“Όλοι αυτοί είναι άνθρωποι της Άγιας Ρωσίας. Είναι αδέρφια μας”, τόνισε. “Όπως όμως και παλαιότερα διάφορες δυνάμεις που επιθυμούσαν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία, και τώρα έβαλαν τον ένα αδελφό απέναντι στον άλλο, βυθίζοντας τους σε εσωτερικές διαμάχες.

Ως εκ τούτου, πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσουμε την αιματοχυσία και να αποφύγουμε τον κίνδυνο εσωτερικών συρράξεων με όλες τις συνέπειες”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι “σήμερα η πατρίδα μας περνάει μια δύσκολη περίοδο.

Απαιτείται ετοιμότητα από όλους όσοι έχουν ορκιστεί να υπερασπιστούν την πατρίδα. Και σήμερα η προσευχή μας είναι για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους στρατιώτες, με τους οποίους συνδέεται η ελπίδα για ασφάλεια, ελευθερία, για την αληθινή ανεξαρτησία της χώρας μας”.

Ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρθηκε ξανά σε μια “δύναμη” που επηρεάζει τις περισσότερες χώρες του κόσμου, και η οποία βρίσκεται ενάντια “στη δύναμη του λαού μας.

Και αφού υπάρχει αυτή η μεγάλη δύναμη, τότε πρέπει να είμαστε και εμείς πολύ δυνατοί. Και όταν λέω εμείς, εννοώ πρώτα από όλα τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά όχι μόνο.

Όλος ο λαός μας σήμερα πρέπει να ξυπνήσει, να καταλάβει ότι έχει έρθει μια ιδιαίτερη στιγμή από την οποία μπορεί να εξαρτηθεί η ιστορική μοίρα του λαού μας”.