Ο κ. Jordan Perry επισκέπτηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ο κ. Jordan Perry, Πολιτικός Αναλυτής του Υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας, επισκέπτηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την Τρίτη, 10 Μαίου 2022.

Τον κ. Perry υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής ο Πατριάρχης εξήγησε στον πολιτικό αναλυτή την κατάσταση, την οποία αντιμετωπίζουν τον τελευταίο καιρό οι Εκκλησίες των Ιεροσολύμων και οι πιστοί αυτών από τις πιέσεις των ακραίων στοιχείων της Ateret Cohanim, οι οποίες κατέλαβαν πρόσφατα το ξενοδοχείο “Μικρά Πέτρα” και κατέχουν εδώ και χρόνια τον παρά τον Ναό της Αναστάσεως ξενώνα του Αγίου Ιωάννου.

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες, τις οποίες οι Εκκλησίες, ιδίως το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αντιμετώπισαν το Μέγα Σάββατο στην τελετή του Αγίου Φωτός λόγω των μέτρων της Αστυνομίας, που υπαγορεύθηκαν βάσει νόμου της Κυβερνήσεως που περιόριζε κατά πολύ τον αριθμό των πιστών, οι οποίοι θα μπορούσαν να εισέλθουν στον Ναό της Αναστάσεως. Αιτία των στάσεων αυτών είναι η έλλειψη γνώσεως στο Εβραικό κοινό της Χριστιανικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι δυσκολίες αυτές αντιμετωπίζονται από κάθε Εκκλησία ξεχωριστά – αλλά και από κοινού από όλες τις Εκκλησίες-, σύμφωνα και με τις συναντήσεις αυτών, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό την αιγίδα του Πατριάρχη.

Ο κ. Perry άκουσε με προσοχή όσα ειπώθηκαν από τον Πατριάρχη και είπε ότι θα συμβάλλει στην κατά το δυνατόν θεραπεία των καταστάσεων αυτών με τη χρήση όλων των ενδεικνυόμενων μέσων.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων