Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17 Μαρτίου, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, τελέστηκε στον Αρχιεπισκοπικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας ο – από κοινού, όλων των Ενοριών-Κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος – Εσπερινός της Συγγνώμης, οποίος μάς εισάγει στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο της Αδελαΐδος (πάνω από 20 ιερείς, μεταξύ των οποίων και δυο Ουκρανοί).

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στο εκκλησίασμα τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου και μίλησε για τα διδάγματα που αντλούμε από την έξωση του Αδάμ και της Εύας από τον Παράδεισο, της οποίας ανάμνηση ποιούμεθα τη μέρα αυτή.

Ο κατανυκτικότατος Εσπερινός της Συγγνώμης σηματοδοτεί την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και αναδεικνύει την πνευματική σπουδαιότητα της ταπεινώσεως και της συγχωρήσεως, για την οποία δέονται οι ιερείς στο τέλος της ακολουθίας και την οποία προσφέρουμε προς αλλήλους για να διανύσουμε εν αγάπη και ομόνοια το πνευματικό στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Εσπερινός της Συγγνώμης κατέστη μια από τις πιο αγαπημένες – τελούμενες από κοινού όλων των Ενοριών-Κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος – ιερές ακολουθίες. Εφέτος προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν πάνω από 300 πιστοί. Ο ναός γέμισε ασφυκτικά, ενώ ο καλός καιρός επέτρεψε, σ’ όσους δεν χώρεσαν, να συμμετάσχουν παρακολουθώντας την ακολουθία στις μεγάλες οθόνες που στήθηκαν στο προαύλιο.

Όπως πάντοτε, οι ευγενείς κυρίες της Ενορίας και της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος, μετά το πέρας της ακολουθίας, προσέφεραν ελαφρά εδέσματα και αναψυκτικά στο εκκλησίασμα που παρεκάθησε στην παρακείμενη του ναού αίθουσα για να χαρούν την εν Χριστώ συντροφιά και να ενισχύσουν αλλήλους στον αρχόμενο αγώνα στο πνευματικό στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.