Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Πέρθη

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο προάστιο Dianella της Πέρθης, τελέστηκε ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου.

Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες ακολουθίες της Εκκλησίας μας, η οποία τελείται σε μια περίοδο κατά την οποία υπενθυμίζεται η αξία της συγχωρήσεως και της νηστείας. Όπως έχει τονίσει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, «αν θέλουμε να ζήσουμε τη χαρά της Αναστάσεως του Χριστού καρδιακά και βιωματικά, κι όχι ως έθιμο, ως τυπικότητα ή ως συνήθεια, τότε θα πρέπει να ακούσουμε τη φωνή της Εκκλησίας, η οποία αυτήν την ευλογημένη περίοδο μάς παραπέμπει σε αυτές τις δύο λέξεις: συγχώρηση και νηστεία»».

Προς του τέλους της Ακολουθίας, ο π. Ελευθέριος Γεροβασίλης ανέγνωσε τον Κατηχητήριο Λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου επί τη ενάρξει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στο τέλος του Εσπερινού, τηρώντας την εκκλησιαστική παράδοση της ημέρας, ο Επίσκοπος κ. Ελπίδιος αντάλλαξε τον ασπασμό της συγχωρέσεως με τους κληρικούς και τους πιστούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη Σαρακοστή.