Ο Επίσκοπος Ράσκας υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Βούτσιτς για τους Σέρβους στο Κόσοβο

© spc.sr

Του Mladen Aleksic

Ο Επίσκοπος Ράσκας και ο Πρίζρεν κ. Θεοδόσιος υποστήριξε την πρωτοβουλία του Προέδρου της Σερβίας, κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς, για τη λήψη πρόσθετων μέτρων προκειμένου να ενθαρρύνει τους Σέρβους να επιβιώσουν και να παραμείνουν στα σπίτια των προγόνων τους.

Στη συνάντηση με τον πολιτικό εκπρόσωπο του Σερβικού λαού στο Κόσοβο και τα Μετόχια, στην Κουρουμλίγια, την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Σερβίας, κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε ότι η Σερβία θα βοηθήσει οικονομικά τους άνεργους Σέρβους με επίδομα 200 ευρώ, καθώς και τις οικογένειες και κάθε παιδί με 100 ευρώ.

Επίσης, ανακοίνωσε την κατασκευή νοσοκομείου στη Γκρατσανίκα και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου νοσοκομείου στη Μιτρόβιτσα καθώς και του κεντρικού δρόμου που ενώνει τη Γιαρίνγιε με τη Μιτρόβιτσα.

Σε δήλωσή της το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, η Μητρόπολη Ράσκας και Πρίζρεν χαιρέτισε αυτήν την προσπάθεια. Αναφέρεται ότι «το κράτος της Σερβίας στέλνει σαφώς το μήνυμα να στηρίξει τους ανθρώπους του στο Κόσοβο και τα Μετόχια». Η Μητρόπολη ευχαρίστησε το σερβικό κράτος, το σερβικό λαό στην Κεντρική Σερβία και την Ομογένεια για την ανιδιοτελή βοήθεια.

Η Μητρόπολη σημείωσε επίσης ότι το κράτος και η Εκκλησία παραμένουν ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των ανθρώπων και τη διατήρηση του Κοσόβου και των Μετοχίων. Για τον Επίσκοπο Θεοδόσιο, η Μητρόπολη επιβίωσε χάρη στους κληρικούς, τους μοναχούς και τους πιστούς με τη βοήθεια του Γραφείου για το Κόσοβο και τα Μετόχια της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σερβίας.