Ο Επίσκοπος Κωνσταντιανής στην Μητρόπολη Ρεθύμνης

Το απόγευμα του Σαββάτου, 11 Νοεμβρίου 2023, στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκε ομιλία και προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ από τον Επίσκοπο Κωνσταντιανής κ. Κοσμά, Ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Τον εκλεκτό ομιλητή και προσκεκλημένο παρουσίασε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαδάκης, ο οποίος έχει γνώση και εμπειρία της Ιεραποστολής στο Κονγκό.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Επίσκοπος Κωνσταντιανής κ. Κοσμάς, ο οποίος ανέλυσε το έργο της Ιεραποστολής, παρουσιάζοντας και επίκαιρα βίντεο από τη ζωή στην Ιεραποστολή και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκεί.

Την όμορφη εκδήλωση κατέκλεισε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο για την παρουσία του και τον διαβεβαίωσε ότι πάντοτε η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου θα ευρίσκεται συναρωγός με κάθε τρόπο στο ιεραποστολικό έργο, τονίζοντας ότι Εκκλησία χωρίς Ιεραποστολή είναι Εκκλησία χωρίς αποστολή, όπως είχε πει, πριν από πολλά χρόνια, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος.