Ο επιχειρηματίας Αχ. Νταβέλης και οι σχέσεις με τον Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου

Φωτό: onlarissa.gr

Εκτός από τις κρατικές ενισχύσεις, ο Αχ. Νταβέλης τους τελευταίους μήνες έχει εμφανιστεί και με ακόμη μία ιδιότητα. Αυτή του εκπροσώπου του Ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, γέροντα Εφραίμ, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκεται και με το Ινστιτούτο “Άγιος Μάξιμος ο Γραικός”.

Πρόκειται για το ινστιτούτο το οποίο χρηματοδοτείται απευθείας από τη Μονή Βατοπαιδίου και διαθέτει μια σειρά από εκκλησιαστικά ΜΜΕ, όπως pemptousia.gr, pemptousia.tv, ope.gr, pemptousia.fm. Κατά το παρελθόν πρόεδρος στο Ινστιτούτο “Άγιος Μάξιμος ο Γραικός” ήταν ο πρώην επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, όπως είχε αποκαλύψει το koutipandoras.gr.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου ο Αχ. Νταβέλης επισκέφθηκε μαζί με τους νομικούς του το γραφείο του ινστιτούτου και προέβη σε ανακοινώσεις εκ μέρους της Μονής.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι προκειμένου τα ΜΜΕ του Ινστιτούτου “Γραικός” να είναι βιώσιμα, θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι για τους επόμενους μήνες να προχωρήσουν στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας, υπογράφοντας εάν χρειαστεί τροποποιητική σύμβαση με τις αναλόγως μειωμένες αποδοχές.

Μάλιστα με πρόταση του Εφραίμ, οι νομικοί και ο Αχ. Νταβέλης παρουσίασαν την εναλλακτική “να αιτηθεί γραπτώς όποιος εργαζόμενος το επιθυμεί, την απόλυση του στο Ινστιτούτο και να λάβει άμεσα τη νόμιμη αποζημίωσή του”.

Λίγες ημέρες μετά πραγματοποιήθηκαν απολύσεις εργαζόμενων, με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και την Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) να εκδίδουν ανακοινώσεις κατά των απολύσεων.

Να σημειωθεί ότι το 2021 ο Εφραίμ είχε νοσηλευτεί επί 55 ημέρες στο κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας Animus, συμφερόντων Νταβέλη.

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Documento”