Ο εόρτιος εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Μητρόπολη Σύρου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στην πευκόφυτη παραθεριστική περιοχή της Παρακοπής Σύρου, με τη συμμετοχή Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα, του Αντιδημάρχου κ. Μηνά Αλιφραγκή, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημ. Βαφία και πολλών πιστών, οι οποίοι παρακολούθησαν την Ακολουθία εντός και εκτός του Ναού με τάξη και προσοχή.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην πρωτεύουσα θέση που κατέχει ο Σταυρός στη ζωή των πιστών και της Εκκλησίας, όχι μόνο ως σύμβολο ωραιότητος αλλά και ως όπλον ακαταμάχητον στον αγώνα για την αντιμετώπιση ορατών και αοράτων εχθρών, ακόμα και των καθημερινών δυσκολιών της ζωής, και με την ευκαιρία του σημερινού αγιασμού των Σχολείων ευχήθηκε δύναμη και φώτιση στους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, όλων των Σχολείων όλων των νησιών της Μητροπόλεως.

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Εφημέριο του Ναού, τους Επιτρόπους και τους συνεργάτες του, καθώς και τους Ερμουπολίτες που αγαπούν και στηρίζουν την ολιγάνθρωπη αυτή Ενορία και ευχήθηκε σε όλους ο Σταυρός να τους στηρίζει και να τους προστατεύει από κάθε κακό.