Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Τη Δευτέρα, 3/16 Νοεμβρίου 2020, εορτάστηκε η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στον ομώνυμο ιερό Ναό στην πόλη της Λύδδης.

Κατά την εορτή αυτή, η Εκκλησία έχει τη μνήμη του γεγονότος της ανακομιδής του τιμίου λειψάνου του αγίου Γεωργίου, της μεταφοράς αυτού εκ Ρώμης, πόλεως του μαρτυρίου αυτού, στη Λύδδα, πόλη καταγωγής της μητέρας αυτού.

Τη μέρα αυτή η Εκκλησία εορτάζει και το γεγονός των Εγκαινίων του εν Λύδδη ιερού Ναού αυτού από την Αγίας Ελένης στην δεκαετίαν 326-336 μ.Χ.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, συλλειτουργούντων του Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού, του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και του Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, Αραβοφώνων Πρεσβυτέρων, του Αρχιδιακόνου Μάρκου και του Ιεροδιακόνου π. Ευλογίου, ψαλλόντων στα Αραβικά δεξιά και αριστερά των ψαλτών της Κοινότητας, με τη συμμετοχή ικανού αριθμού πιστών, παρά τα μέτρα του covid – 19.

Μετά τη θεία Λειτουργία, ο ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος παρέθεσε κέρασμα και τράπεζα, στην Πατριαρχική Συνοδεία και στους Επιτρόπους και στους ψάλτες της Κοινότητας .

Η μνήμη του αγίου Γεωργίου εορτάστηκε και στην Ιερά Μονή αγίου Γεωργίου του Νοσοκομείου με θεία Λειτουργία από τον ηγούμενο του Αγίου Γεωργίου της Άκκρης Αρχιμανδρίτου π. Φιλοθέου με τη φιλοξενία της καλώς επιμελουμένης των της Μονής μοναχής Πανσέμνης.