Ο Εορτασμός του Ευαγγελιστού Λουκά από τους Ιατρούς των Πατρών

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών εόρτασε τον προστάτη του Άγιο, τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προέστη και του ιερού μνημοσύνου των κεκοιμημένων Ιατρών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Λουκά τον Ιατρό και σε όλους τους Αγίους Ιατρούς, των οποίων τα ονόματα ανέγνωσε. Μάλιστα εφέτος για πρώτη φορά, κατόπιν Αποφάσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εορτάστηκαν άπαντες οι Άγιοι Ιατροί, στις 17 Οκτωβρίου. Η εορτή αυτή ορίστηκε την πλησιεστέρα προς την 18ην Οκτωβρίου, Κυριακή.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την σημασία της ευλογίας των Αγίων στη ζωή μας και μάλιστα στις δύσκολες ώρες των ασθενειών. Αναφέρθηκε στη σχέση της πίστεως με την επιστήμη και επαίνεσε και ευχαρίστησε τους ευσεβείς Ιατρούς των Πατρών, οι οποίοι με την χάρη του Θεού και τις θερμές πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου και των Αγίων της Εκκλησίας μας, προσφέρουν ανεκτιμήτου αξίας υπηρεσίας στην κοινωνία μας, υπηρετώντας τον άνθρωπο ως εικόνα Θεού.

Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος στην προσφορά και αυτοθυσιαστική διάθεση των Ιατρών κατά την δύσκολη περίοδο της επαράτου λοιμικής νόσου του κορωνοιού και τους ευχαρίστησε ευγνωμόνως, όπως και όλο το προσωπικό των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων μας.

Εν συνεχεία ανέγνωσε την ειδική ευχή για την λοιμική νόσο του κορωνοιού και κάλεσε το πολυπληθές εκκλησίασμα να δεηθεί εκ βάθους ψυχής, για την απαλλαγή όλου του κόσμου από την πανδημία αυτή.