Ο εορτασμός του Αγίου Πολυκάρπου στην Σμύρνη

© fanarion.blogspot.com

Την μνήμη του Αγίου Πολύκαρπου τίμησαν στη Σμύρνη, με την τέλεση Ιερών Ακολουθιών προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου.

Οι ακολουθίες έλαβαν χώρα στο ναό της Αγίας Φωτεινής και όχι στον ναό των Επισκόπων Σμύρνης Βουκόλου και Πολυκάρπου στο Μπασμανέ, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Επίσης ο Μητροπολίτης Σμύρνης τέλεσε την σε διάκονο χειροτονία του Ἀνδρέου Romanovskii, έγγαμου, πτυχιούχου των Σχολών Βιομηχανικής Ενέργειας και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μόσχας, ο οποίος θα διακονήσει ως κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Σμύρνης.

Πριν από τη χειροτονία, ο Μητροπολίτης Σμύρνης απάντησε στην ευχαριστήρια προσλαλιά του χειροτονούμενου και ευχαρίστησε δημοσίως τον Μητροπολίτη Πισιδίας Σωτήριο ο οποίος του τον συνέστησε.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν μέλη της ορθόδοξης κοινότητας, και τον Μητροπολίτη Πισιδίας Σωτήριο εκπροσώπησε ο Ιερομόναχος Βλαδίμηρος Rusanen, προϊστάμενος του Ἱ. Ν. Οσίου Αλυπίου Ατταλείας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη στον νεοχειροτονηθέντα.

Πηγή: fanarion.blogspot.com

© fanarion.blogspot.com
© fanarion.blogspot.com
© fanarion.blogspot.com