Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στη Σύμη

Μέσα στην πανευφρόσυνη Αναστάσιμη περίοδο, εορτάστηκε και στην Σύμη μεγαλοπρεπώς σήμερα Δευτέρα της Διακαινησίμου, η εκ μεταθέσεως μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην Χάρη του οποίου τιμώνται αρκετοί Ναοί της Νήσου.

Το επίκεντρο κατέστη ο ομώνυμος Ενοριακός Ι. Ναός που βρίσκεται στον πυρήνα του οικισμού της άνω Χώρας της Σύμης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος, έχοντας συλλειτουργούς του τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Πανορμίτου, Αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο Πατρό, τον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Αντώνιο Μανιά και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό, άγοντα και τα ονομαστήρια αυτού.

Τα αναλόγια κόσμησαν ο Ιεροψάλτης και Επίτροπος του Ι. Ναού κ. Αγαπητός Μιχελής και ο κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σύμης κ. Ελευθ. Παπακαλοδούκας, ο κ. Εμμανουήλ Αντωνόγλου, Διευθυντής Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νοτίας Δωδεκανήσου, καταγόμενος εκ Σύμης και ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών.