Ο εορτασμός των ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχου

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε το πρόγραμμα εορτασμού των ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ενόψει της εορτής του Αγίου Βαρθολομαίου του Αποστόλου, στις 11 Ιουνίου. Την παραμονή της εορτής, ο Παναγιώτατος θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό που θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, στον αύλειο χώρο της οποίας θα παρατεθεί εν συνεχεία δεξίωση. Την κυριώνυμο ημέρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει κατά τη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι.

Ακολουθεί αναλυτικά το σχετικό ανακοινωθέν:

«Ευχαρίστως ανακοινούται ότι, επί τη εορτή των Αγίων ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, αγομένων των σεπτών ονομαστηρίων της Α. Θ. Παναγιότητος, του Πατριάρχου ημών, θα χοροστατήση Ούτος κατά τον Εσπερινόν της εορτής, το Σάββατον, 10ην Ιουνίου, και ώραν 6:00 μ. μ., εν τη Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, μετά το πέρας του οποίου θα παρατεθή δεξίωσις εν τώ αυλείω χώρω της Ι. Μονής, καθ̉ ην η Α. Θ. Παναγιότης θα δεχθή τα εόρτια σέβη του κλήρου και του λαού.

Την επομένην, Κυριακήν των Αγίων Πάντων, 11ην ιδίου, ο Πατριάρχης θα χοροστατήση κατά την Θείαν Λειτουργίαν της εορτής εν τώ Π. Πατριαρχικώ Ναώ, εν συγχοροστασία μέν μετά των ενταύθα και των εκ του εξωτερικού προσελευσομένων αγίων Αρχιερέων. Μετά την Απόλυσιν, θα προσφωνήση τον εορτάζοντα Προκαθήμενον ο α´ τη τάξει των Ιεραρχών Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και θα αντιφωνήση ο Πατριάρχης.

Διά τους επιθυμούντας να εκκλησιασθούν κατά τον τελεσθησόμενον εν τη Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή Εσπερινόν της εορτής διατίθεται λεωφορείον, το οποίον θα εκκινήση την 5:00 μ.μ. εκ της πλατείας Ταταούλων (Κουρτουλούς), διερχόμενον την 5:15 μ.μ. έμπροσθεν της Όπερας Ταξείμ, μετ᾿ επιστροφής εις τα ίδια μετά το τέλος του Εσπερινού και της δεξιώσεως».