Ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Με θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου.

Την παραμονή της εορτής ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό βυζαντινό Ναό στο Χουμέρι Μονοφατσίου

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και ευχήθηκε δια πρεσβειών της η δοκιμασία αυτή του κορωνοϊού να παρέλθει το γρηγορότερο και όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Στην ακολουθία συμμετείχαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου και ο Αρχιδιάκονος Κωνσταντίνος Αρμενάκης ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο εφημέριος της Ενορίας και Γραμματέας της Μητρόπολης Πρωτοπρ. Δημήτριος Καπελλάκης.

Την κυριώνυμο μέρα τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Λευκοχώρι Μονοφατσίου, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέου με την συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμ. Αγαθαγγέλου Γιανναράκη και του Αρχιδιακόνου Κωνσταντίνου Αρμενάκη, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Σπανάκης, εφημέριος της Ενορίας.

Στο κήρυγμα του ο κ. Ανδρέας μίλησε για την Παναγίας μας ως πρότυπο μετανοίας και ταπείνωσης που καλούμεθα όλοι να μιμηθούμε και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.