Ο εορτασμός των 24 προστατών Αγίων της εν Κορέα Εκκλησίας

Η 3η Οκτωβρίου είναι για την Κορέα γενική αργία γιατί γιορτάζεται η ίδρυση του Gojoseon, της πρώτης, δηλαδή, πολιτείας του Κορεατικού έθνους.

Την μέρα αυτή κάθε χρόνο γιορτάζεται επίσης στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας η μνήμη των είκοσι τεσσάρων προστατών Αγίων της εν Κορέα Εκκλησίας, των οποίων τα ιερά λείψανα είναι αποθησαυρισμένα στην γυναικεία Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Καπιόνγκ.

Έτσι και φέτος, που η εορτή συνέπεσε ημέρα Κυριακή, τελέστηκε το πανηγύρι προς τιμήν των Αγίων αλλά με πολύ περιορισμένο αριθμό πιστών λόγω κορωνοϊού και όχι με την συμμετοχή πιστών από όλες τις Ενορίες της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Την παραμονή έγινε ο Μεγάλος Εσπερινός με αρτοκλασία και την επομένη εψάλη ο Όρθρος της Κυριακής, συμπεριλαμβανομένων και ύμνων της εορτής των Αγίων, μελοποιηθέντων υπό του αρχιμ. Νικοδήμου Αεράκη. Ακολούθησε η θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας έγινε ειδική δέηση προς τον Κύριο να προστατεύσει τον κόσμο, δια πρεσβειών των Αγίων Του, από την πανδημία.